DE KRACHT VAN VIDEOMARKETING VOOR BOOTDEALERS

Vandaag de dag moet een bootdealer een manier vinden om zich te onderscheiden. Gemakkelijk te gebruiken videotechnologie heeft zich ontpopt als een toonaangevende manier voor uw marketinginspanningen en -uitgaven. Waarom? Het verbindt, beïnvloedt en betrekt uw doelgroep. Terwijl het e-mailen en direct in contact komen met klanten en potentiële klanten nog steeds een feit is, is het tijd om nieuwe oplossingen te omarmen als u dat nog niet heeft gedaan. Vandaag de dag zijn consumenten meer geneigd om hun informatie te verkrijgen door middel van een video, als die beschikbaar is. Het opnemen van video in de marketingstrategieën van uw bootdealer is een logische stap.

boat
Te overwegen getallen

Als je op zoek bent naar concreet bewijs om dit idee te ondersteunen, dan liegen de cijfers niet. Er zijn enkele zeer impactvolle videostatistieken die de discussie over de waarde en de ROI van video’s ondersteunen die het overwegen waard zijn:

  • Voor het lezen van een tekst zal 60% van de bezoekers van de site een video bekijken, indien beschikbaar (Diode Digital).
  • Een minuut video is 1,8 miljoen woorden waard (Forrester Research)
  • 56% van de consumenten is van mening dat als een bedrijf een website heeft, het een videocontent moet hebben (Animoto).
  • De gemiddelde gebruiker besteedt 16 minuten & 49 seconden per maand aan het bekijken van online video-advertenties (ComScore).
  • 80% van de consumenten zegt dat een video die laat zien hoe een product of dienst werkt, belangrijk is bij het leren over het bedrijf (Animoto).

YouTube is nu de 2e grootste zoekmachine ter wereld geworden, het is waar, groter dan Bing, Yahoo en Ask samen. Google is de enige zoekmachine die boven YouTube staat. Video is vandaag de dag een must-have in uw online marketinginspanningen, omdat het een dramatische invloed heeft op de zoekresultaten. Video is niet de toekomst, het is aangekomen.

Hoe kan Boat Dealership Video gebruiken?

De kracht en het bereik van video kunnen niet langer worden betwist, en bootdealers kunnen op veel verschillende manieren gebruik maken van video. Wij raden aan om alle opties terug te brengen tot twee eenvoudige en effectieve paden als uitgangspunt.

1. Verbeter uw e-mails met video

Een krachtig en eenvoudig hulpmiddel genaamd Vidyard geeft u de mogelijkheid om een video direct in het lichaam van een e-mail in te voegen. Stel je voor dat je een boot hebt verkocht aan een nieuwe klant, en vlak voor de levering stuurt je verkoper een gepersonaliseerde e-mail met een korte 30-seconden video ingebed die hij/zij gemakkelijk op zijn of haar smartphone heeft gemaakt. Zo eenvoudig is het. Uw klant ontvangt een gepersonaliseerde videoboodschap, waardoor een betere betrokkenheid wordt verkregen en de algehele klantervaring wordt verbeterd.

U kunt deze gepersonaliseerde videoboodschappen naar een nog hoger niveau brengen, en ze gebruiken als een hulpmiddel om klanten te bereiken en hen eraan te herinneren dat ze hun boot moeten onderhouden om u te helpen uw inkomsten uit dienstverlening te verhogen, mensen te laten weten dat een nieuwe boot interessant kan zijn of hen gewoon te bereiken en hen te bedanken voor het feit dat ze een klant zijn.

2. Verkrijg getuigenissen van klanten op video

Met behulp van een tool als StoryTap kan uw dealer eenvoudig en snel casestudy’s of klantgetuigenissen op video maken. Deze video’s kunnen worden opgeslagen en op uw website worden geplaatst, maar ook op uw social media kanalen zoals Facebook, Twitter, Linkedin en Instagram worden geduwd. Met de cloudgebaseerde tool van StoryTap kunt u een video-interview met een klant instellen en deze de link sturen, waarna de klant eenvoudigweg de vragen beantwoordt die in zijn of haar videocamera worden gesteld. U kunt zoveel vragen stellen als u wilt, of zo weinig als u wilt. Zodra de klant klaar is met het beantwoorden van de vragen, wordt het automatisch opgeslagen en is het klaar voor uw uiteindelijke bewerking met behulp van de eenvoudige tool.

Conclusie

Kortom, het tijdperk van de videomarketing is aangebroken. Het zal alleen maar blijven groeien en zich in elk aspect van ons leven verankeren. Als we kijken naar de leeftijdsopbouw, dan zien we dat mensen in de leeftijd van 18 tot 40 jaar video’s met open armen ontvangen op hun mobiele apparaten, tablets en desktops. Het is tijd om te beginnen met het inbedden van video in uw dealermarketingstrategie. Zorg er dus voor dat de videomarketing voor u als bootdealer op tafel ligt.